Werkwijze geboortekaartjes

Lees zeker de Algemene Voorwaarden door.

Neem contact op

 •  Laat je inspireren door de vaste collectie en bekijk de verschillende mogelijkheden. Zit er een kaartje tussen dat je aanspreekt, zie je een leuke stijl of wil je toch liever een uniek kaartje. Er is zo veel mogelijk. 
 •  Neem contact op. Dit kan via het contactformulier op de website, via e-mail of telefonisch. 
 •  Ik contacteer je zo snel mogelijk (ten laatste binnen de twee werkdagen) om een afspraak in te plannen. Hoor je niets van mij, dan is er ergens iets mis gelopen, verkeerde contactgegevens of een technische fout zodat jouw vraag mij niet bereikt heeft. Probeer het dan zeker opnieuw.

Afspraak

 • Tijdens een afspraak overlopen we al jullie ideeën en wensen. Je kan nu ook een voorbeeld van de gedrukte kaartjes uit de collectie bekijken en ook verschillende voorbeelden van enveloppen, papiersoorten en mogelijke afwerkingen.

Offerte

 • Hierna maak ik mijn offerte op die je per mail ontvangt.
 • Indien je akkoord gaat met de offerte, geef je je schriftelijke goedkeuring via mail.

Ontwerp

 • Na goedkeuring van de offerte ga ik aan de slag met het ontwerp. Dat ontwerp bezorg ik je per mail.
 • Na een eerste ontwerp, kunnen er nog aanpassingen gemaakt worden tot je helemaal tevreden bent.
 • Na de goedkeuring van het ontwerp van het geboortekaartje, ga ik ook aan de slag met de extra ontwerpen die bij het geboortekaartje horen.

Betaling

 • Je krijgt ondertussen van mij een factuur om het volledige bedrag van de offerte te betalen.
 • Na de definitieve goedkeuring van de ontwerpen, zowel geboortekaartje als de extra's, betaal je deze factuur.

Drukwerk

 • Het extra drukwerk wordt uitgevoerd na betaling van de factuur.
 • Na een berichtje van mij, kan je dit extra drukwerk en de enveloppen afhalen. Zo heb je tijd genoeg om de enveloppen te schrijven of de doopsuiker in orde te maken.

Geboorte

 • De baby is geboren, Proficiat! Stuur de nodige gegevens door via een berichtje: sms of Whatsapp. Kijk zeker na of de gegevens juist zijn. Je krijgt van mij heel snel een berichtje terug om te bevestigen dat ik je berichtje gelezen heb en daarna maak ik de laatste aanpassingen. Je keurt deze laatste aanpassingen goed via e-mail en dan kan het bestand naar de drukker.
 • Je kan het geboortekaartje laten afleveren of zelf ophalen. 

FAQ

Hoe snel wordt het geboortekaartje geleverd?

Dit hangt af van verschillende factoren. We blijven afhankelijk van de drukkerij en het verzendbedrijf om het kaartje van de drukkerij hier te krijgen. Tijdens weekend- en feestdagen werken drukkerijen niet en kan het door de drukte soms wat langer duren voor een geboortekaartje klaar is. Verder is het ook nog afhankelijk van de hoeveelheid afwerking die nodig is voor een kaartje. Gewone kaartjes kunnen de volgende dag of binnen twee dagen al klaar zijn. Bepaalde afwerkingen zoals blinddruk, hotfoil en letterpress vragen dan weer verschillende dagen tijd.

Wanneer kan ik best het geboortekaartje bestellen?

Een geboortekaartje uit de collectie is snel aangepast. Wil je ook ander drukwerk zoals stickers, doopsuikerdoosjes of een uniek kaartje, dan heb ik toch al meerdere dagen nodig om dit allemaal voor je in orde te maken. Een spoedbestelling kan dus altijd, maar voor je eigen gemoedsrust is twee tot drie maanden op voorhand zeker aan te raden. Wil je al eerder langskomen? Je bent meer dan welkom.

Krijg ik ook een gedrukte drukproef?

Een gedrukte drukproef is uiteraard zeer goed om de exacte kleur van het geboortekaartje op voorhand te bekijken. Op een scherm is de kleur niet altijd helemaal perfect weer te geven en verschilt van de drukkleur op een kaartje. Mijn scherm wordt regelmatig gekalibreerd en benadert op die manier toch deze kleuren.  Ook de gewone printer geeft de kleuren niet juist weer. 

Toch heb ik bewust gekozen om een gedrukte drukproef niet standaard in het pakket aan te bieden. Dit past niet bij mijn ecologische manier van werken. Voor 1 kaartje moet de drukkerij het hele drukproces opstarten. Dit is alles behalve duurzaam. Daarna moet dit ene kaartje nog verstuurd worden. Je kan uiteraard tegen betaling wel altijd een drukproef ontvangen. Je betaalt dan wel de volledige drukkosten en verzending. Daarom zal ik altijd proberen, indien mogelijk, om drukproeven te combineren en zal je hier soms wat langer op moeten wachten.

Voor heel speciale kaarten met blinddruk, hotfoil of letterpress kan geen drukproef voorzien worden. 

Van de collectie heb ik allemaal voorbeeldkaarten die je in de ontwerpstudio kan bekijken. 

In de geboortepaketten worden 100 kaarten aangeboden. Kan ik ook meer of minder kaarten bestellen?

Ja, 100 kaarten is standaard. Je kan altijd minder of meer kaarten bestellen. Dit verreken ik in de prijs. Bekijk de prijslijst voor meer informatie.

In de geboortepakketten zitten standaardformaten voor kaartjes. Kan ik ook andere formaten bestellen?

Ja, uiteraard kan je ook andere formaten bestellen. Je moet je wel bedenken dat je dan misschien meer dan 1 postzegel nodig hebt om de kaartjes te versturen.

Bpost handhaaft de volgende formaten voor een verzending met 1 postzegel in het binnenland. De envelop moet minimaal 90x140 mm zijn en maximaal 125x235 mm. Die verzending mag 50 g zwaar zijn en 5 mm dik.

Een groter formaat geeft ook een klein verschil in drukkosten, dit wordt ook mee verrekend.

In mijn pakketten gebruik ik 3 standaardformaten. Deze formaten passen in een envelop waarvoor slechts 1 postzegel nodig is.

 • A6: 105 x 148 mm, envelop: 110 x 156 mm
 • vierkant: 120 x 120 mm, envelop vals vierkant: 125 x 140 mm
 • lang: 99 x 210 mm, envelop 110 x 220 mm

Kan ik ook speciale geboortekaartjes bestellen die niet in de paketten zitten?

Ja, ik heb niet alle mogelijkheden opgenomen. Wil je iets heel speciaal, houten kaartjes, groeipapier met bloemzaadjes, een kaartje met een speciale vorm ... Laat gerust je idee weten en dan bekijk ik wat de mogelijkheden zijn.

Ik heb een mooi kaartje online gezien, wil je dit namaken?

Nee, omwille van auteursrecht en het respect voor andere ontwerpers, zal ik nooit een kaartje namaken. Ik kan het wel als inspiratiebron gebruiken om voor jullie een ander kaartje in een soortgelijke stijl te creëren. Je mag gerust een moodbord met ideetjes maken die jullie online vinden. 

Kan ik later laten bijdrukken?

Ja, dat kan altijd, maar de prijs voor kleine oplages kan al snel oplopen, dus je kan beter op voorhand goed nadenken welke oplage je nodig hebt. Je bestelt beter 10 exemplaren extra dan deze later te laten bijdrukken. In de standaardoplage van de pakketten zitten 100 geboortekaarten.