Werkwijze huwelijkskaartjes

Lees zeker de Algemene Voorwaarden door.

Neem contact op

 •  Laat je inspireren door de vaste collectie en bekijk de verschillende mogelijkheden. Zit er een kaartje tussen dat je aanspreekt, zie je een leuke stijl of wil je toch liever een uniek kaartje? Er is zo veel mogelijk. 
 •  Neem contact op. Dit kan via het contactformulier op de website, via e-mail of telefonisch. 
 •  Ik contacteer je zo snel mogelijk (ten laatste binnen de twee werkdagen) om een afspraak in te plannen. Hoor je niets van mij, dan is er ergens iets mis gelopen, verkeerde contactgegevens of een technische fout zodat jouw vraag mij niet bereikt heeft. Probeer het dan zeker opnieuw.

Afspraak

 • Tijdens een afspraak overlopen we al jullie ideeën en wensen. Je kan nu ook een voorbeeld van de gedrukte kaartjes uit de collectie bekijken en ook verschillende voorbeelden van enveloppen, papiersoorten en mogelijke afwerkingen.

Offerte

 • Hierna maak ik mijn offerte op die je per mail ontvangt.
 • Indien je akkoord gaat met de offerte, geef je je schriftelijke goedkeuring via mail.

Ontwerp

 • Na goedkeuring van de offerte ga ik aan de slag met het eerste ontwerp (save-the-date of huwelijkskaart).  Dat ontwerp bezorg ik je per mail.
 • Na een eerste ontwerp, kunnen er nog aanpassingen gemaakt worden tot je helemaal tevreden bent.

Betaling

 • Na goedkeuring van het ontwerp krijg je van mij een factuur om het bedrag van de save-the-date-kaart of huwelijkskaart te betalen.

Drukwerk

 • Het drukwerk wordt uitgevoerd na betaling van de factuur.
 • Na een berichtje van mij, kan je dit drukwerk en de enveloppen afhalen of wordt het naar je verzonden.

Nieuw ontwerp

 • Daarna ga ik aan de slag met de ontwerpen van het overige drukwerk (huwelijkskaart of extra's). Deze ontwerpen bezorg ik je per mail.
 • Na een eerste ontwerp, kunnen er nog aanpassingen gemaakt worden tot je helemaal tevreden bent.

Betaling

 • Na goedkeuring van het ontwerp krijg je van mij een factuur om het bedrag van de huwelijkskaart en/of de extra's te betalen. De meerprijs die je eventueel voor de save-the-date-kaart betaald hebt (is afhankelijk van het aantal extra's je besteld hebt), wordt hierbij in mindering gebracht.

Drukwerk

 • Het drukwerk wordt uitgevoerd na betaling van de factuur.
 • Na een berichtje van mij, kan je dit drukwerk en de enveloppen afhalen of wordt het naar je verzonden.

FAQ

Hoe snel wordt huwelijksdrukwerk geleverd?

Dit hangt van verschillende factoren af. We blijven afhankelijk van de drukkerij en het verzendbedrijf om het kaartje van de drukkerij hier te krijgen. Tijdens weekend- en feestdagen werken drukkerijen niet en kan het door de drukte soms wat langer duren voor een kaartje klaar is. Verder is het ook nog afhankelijk van de hoeveelheid afwerking die nodig is voor een kaartje. Gewone kaartjes kunnen de volgende dag of binnen twee dagen al klaar zijn. Bepaalde afwerkingen zoals blinddruk, hotfoil en letterpress vragen dan weer verschillende dagen tijd.

Is een huwelijkskaart hetzelfde als een save-the-date-kaart?

Nee, deze kaarten zijn niet hetzelfde.  Met een save-the-date-kaart wil je mensen zo snel mogelijk op de hoogte stellen van jullie huwelijksplannen, want je wil toch heel graag het feest vieren met alle mensen die je dierbaar zijn. Zo vraag je alvast aan je gasten om een plaats vrij te houden in hun drukbezette agenda's.  De uitgebreidere informatie over de huwelijksceremonie en de feestmomenten bewaar je voor de huwelijkskaart. 

Wanneer kan ik best het huwelijkskaart of een save the date kaart bestellen?

Een save-the-date-kaart wordt vaak een jaar of een half jaar op voorhand verstuurd naar de genodigden, een huwelijkskaart ongeveer drie maanden op voorhand. Je kan dus best even langs komen één tot twee maanden voor je de eerste kaart wil versturen .

Krijg ik ook een gedrukte drukproef?

Een gedrukte drukproef is uiteraard zeer goed om de exacte kleur van de huwelijkskaart op voorhand te bekijken. Op een scherm is de kleur niet altijd helemaal perfect weer te geven en verschilt van de drukkleur op een kaartje. Mijn scherm wordt regelmatig gekalibreerd en benadert op die manier toch deze kleuren.  Ook de gewone printer geeft de kleuren niet juist weer. 

Toch heb ik bewust gekozen om een gedrukte drukproef niet standaard in het pakket aan te bieden. Dit past niet bij mijn ecologische manier van werken. Voor 1 kaartje moet de drukkerij het hele drukproces opstarten. Dit is alles behalve duurzaam. Daarna moet dit ene kaartje nog verstuurd worden. Je kan uiteraard tegen betaling wel altijd een drukproef ontvangen. Je betaalt dan wel de volledige drukkosten en verzending. Daarom zal ik altijd proberen, indien mogelijk, om drukproeven te combineren en zal je hier soms wat langer op moeten wachten.

Voor heel speciale kaarten met blindruk, hotfoil of letterpress kan geen drukproef voorzien worden. 

Van de collectie heb ik allemaal voorbeeldkaarten die je kan bekijken in de ontwerpstudio. 

In de huwelijkspaketten worden 100 kaarten aangeboden. Kan ik ook meer of minder kaarten bestellen?

Ja, 100 kaarten is standaard. Je kan altijd minder of meer kaarten bestellen. Dit verreken ik in de prijs. Bekijk de prijslijst voor meer informatie.

In de huwelijkspakketten zitten standaardformaten voor kaartjes. Kan ik ook andere formaten bestellen?

Ja, uiteraard kan je ook andere formaten bestellen. Dit zal zorgen voor een kleine meerprijs als de kaart groter is. Voor huwelijkskaarten wordt wel eens vaker een groter formaat gekozen omdat deze kaarten vaak rechtstreeks uitgedeeld worden aan familie, vrienden en collega's. Let wel op als je ze toch wil verzenden! Bij  een groter formaat heb je bij verzending meer dan 1 postzegel nodig hebt om de kaartjes te versturen.

BPost handhaaft de volgende formaten voor een verzending met 1 postzegel in het binnenland: De envelop moet minimaal 90x140 mm zijn en maximaal 125x235 mm. Die verzending mag 50 g zwaar zijn en 5 mm dik.

Een groter formaat geeft ook een klein verschil in drukkosten, dit wordt ook mee verrekend.

In mijn pakketten gebruik ik 3 standaardformaten. Deze formaten passen in een envelop waarvoor slechts 1 postzegel nodig is.

 • A6: 105 x 148 mm, envelop: 110 x 156 mm
 • vierkant: 120 x 120 mm, envelop vals vierkant: 125 x 140 mm
 • lang: 99 x 210 mm, envelop 110 x 220 mm

Kan ik ook speciale huwelijkskaartjes bestellen die niet in de paketten zitten?

Ja, ik heb niet alle mogelijkheden opgenomen. Een huwelijk is een speciale gelegenheid en dat mag je laten zien met een speciaal kaartje. Wil je een kaart, houten kaartjes, groeipapier met bloemzaadjes, een kaartje met een speciale vorm ... Laat gerust je idee weten en dan bekijk ik wat de mogelijkheden zijn.

Ik heb een mooi kaartje online gezien, wil je dit namaken?

Nee, omwille van auteursrecht en het respect voor andere ontwerpers, zal ik nooit een kaartje namaken. Ik kan het wel als inspiratiebron gebruiken om voor jullie een ander kaartje in een soortgelijke stijl te creëren. Je mag gerust een moodbord met ideetjes maken die jullie online vinden. 

Kan ik later laten bijdrukken?

Ja, dat kan altijd, maar de prijs voor kleine oplages kan al snel oplopen, dus je kan beter op voorhand goed nadenken welke oplage je nodig hebt. Je bestelt beter 10 exemplaren extra dan deze later te laten bijdrukken. In de standaardoplage van de pakketten zitten 100 huwelijkskaarten.